Førsteinntrykk 2017: Kroatia

Kroatia hadde så store forhåpninger i fjor; de var høyt på bettinglistene, hadde en storslått ballade og en dyktig sangerinne i Nina Kraljic. Dette lovet godt for en nasjon som ikke har havnet i topp 10 siden 2001. Men Nina hadde en dårlig dag på scenen, og det hjalp ikke med en 18 kilo tung kjole som garanterte henne Barbara Dex-prisen for verste kostyme. En høyst fortjent tildeling, sådan.

Årets artist for Kroatia er Nina Kraljics mentor i The Voice Kroatia i 2015 – en konkurranse hun vant, nemlig Jacques Houdek. Han har deltatt i den kroatiske finalen seks ganger uten å vinne, så når han nå endelig deltar er det uten en nasjonal finale. Han er en av Kroatias mest fremtedende artister med åtte album (pluss tre live-album og tre best-of-album) på samvittigheten siden debuten for 17 år siden. Og flere ganger har han vunnet både årets album og årets artist i Kroatia. En annen pris han nok ikke er så stolt av (og bestrider) er Årets homofob i 2006. Av de mer kuriøse oppdragene han har hatt er valgkampsang for det konservative partiet i Kroatia i 2007. Houdek, som egentlig heter Zeljko, er født i Velika Gorica nær grensen til Italia, og da er det naturlig at han synger sangen «My friend» på både engelsk og italiensk, i en duett med seg selv.

Førsteinntrykk

Kudos for forsøket med å synge duett med seg selv. Men konklusjonen er utvilsomt at dette var en særdeles dårlig idé! Jeg er så forvirret! Duettpartnerne passer ikke sammen med hverandre, og det burde jo ikke være mulig når det er samme person som synger! Hvis de ikke hadde gjort et så stort poeng ut av at samme mann synger begge stemmene, så hadde det vært en mer troverdig duett. Beklager, men «soloduetten» tar bort all oppmerksomhet fra selve sangen, som ikke er så helt gal. Men det er likevel en Disney-ballade gjort på overdramatisk måte, på godt balkanvis. Liker ikke starten der Jacques gir et sammendrag av sangen. Kommer til å bli snakket om, denne sangen! Og det er jo viktig i ESC.

4/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Kroatia

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Kroatia

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 2. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar