Førsteinntrykk 2017: Tsjekkia

Tsjekkia brøt en viktig grense i fjor. Fra det å være Eurovision Song Contest håpløse tilfelle, så gikk det endelig bra for Tsjekkia og det kvalifiserte seg for sin aller første finale med den vakre balladen «I stand» sunget av Gabriela Gunčíková. Dessverre var det ikke bare meg som glemte å stemme på henne, og hun endte opp med å ikke få ett eneste poeng fra Europas TV-seere. De 41 poengene hun fikk fra Europas juryer sørget i hvert fall for at Tsjekkia havnet foran Tyskland.

Så, kan det bli videre fremgang for Tsjekkia i år? Det er jazzsangerinnen Martina Bárta som har blitt valgt til Tsjekkias representant i år, og det uten en nasjonal finale (hun er ikke i slekt med Václav Noid Bárta som deltok for Tsjekkia i 2015). Hun har studert og jobbet med musikk hele livet, og gjennom et talentshow fikk hun rollen som jomfru Marion i musikalen om Robin Hood på et teater i Praha. Hun har sunget i en rekke jazzensembler, og hun spilt valthorn i det tyske jazzbandet 4 to the bar i Frankfurt. Hun elsker geitost, men hun tror også på steinterapi. Jeg heier på geitostelskere, men når det gjelder de som tror på lykkesteiner kan jeg gjerne håpe at det ikke er «My turn» for.

Førsteinntrykk

En helt middelmådig ballade, langt unna fra fjorårets flotte tsjekkiske ballade. «My turn» viker ikke en tomme fra balladeformelen, og dermed blir det litt tamt og kjedelig. Det er en fin og stemningsfull ballade, men den har ingenting som gjør at den utmerker seg på noen måte. Det blir bare småpent. Martina har en flott og fyldig stemme, men dette er en lettsunget sang. Heller ikke Tsjekkia har fått til å avslutte sangen på en ordentlig måte.

6/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Tsjekkia

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Tsjekkia

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 1. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar