Førsteinntrykk 2017: Island

Siste land ut for meg i år er Island. Söngvakeppnin 2017 ble redningen for meg da norsk Melodi Grand Prix ble for ille i år. Dessverre viste det seg at pauseinnslagene var stort sett beholdningen fra årets islandske finale. Men så skal det litt å toppe Måns Zelmerlöw og Alexander Rybak! Men de som kom på andreplass i Söngvakeppnin var seks nerder i matchende grønne strikkegensere, hvorav fire av dem spilte på keytar. Jeg forsto ikke helt sjarmen med den sangen, men jeg innser at islendingene gjerne ville trykke dem til sitt bryst (og få sjokk av statisk elektrisitet).

Den som vant var imidlertid 40 år gamle Svala Björgvinsdottir. Som tidligere nevnt fikk hun flere stemmer i den islandske superfinalen enn årets vinnere av den norske Melodi Grand Prix, JOWST, fikk. Svala er av god Eurovision Song Contest-avstamming, da faren hennes, Björgvin Halldórsson, sang «Núna» for Island i ESC i Dublin i 1995. Svala fikk sin første listetopp på Island allerede som niåring med julesangen «Fyrir Jól«. Hun ble raskt stjerne på Island, og i 1999 skrev hun en avtale om seks album med EMI i USA. Det ble bare to album, og de elleve siste årene har hun ledet elektronika-bandet Steed Lord sammen med sin bror og sin nåværende ektemann. Det er sammen med ektemannen Einar Egilsson at hun har skrevet «Paper«.

Førsteinntrykk

Det er noe eget med Island og litt utilgjengelig elektronika. Det er dessverre altfor langt opp til Björk for Svala og «Paper«. Sangen har langt fra nok av det mystiske og forførende som trengs for å være troverdig for sjangeren, og for Eurovision Song Contest er refrenget altfor dårlig. Teksten du husker fra refrenget er ikke innholdet til en ESC-vinner. Det kan fort gå samme vei som i fjor.

4/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Island

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Island

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 1. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar