Førsteinntrykk 2017: Danmark

Fjorårets danske Melodi Grand Prix-finale handlet kun om hvilken sang Danmark skulle sende for å hente pokalen hjem. Overtroiske dansker mente at siden Danmark hadde vunnet Eurovision Song Contest de to siste gangene Sverige hadde vært arrangør, så måtte det jo bare bli seier. Men det knusktørre boybandet Lighthouse X var og er aldri det riktige valget. Tre minutter med klisjéer førte «Soldiers of love» til en fortjent nest-sisteplass i Stockholm. I år er ambisjonene langt lavere – og noe mer realistiske. For underholdningsavdelingen i DR er målet nå «[…] gode sange med et stærkt omkvæd, som har potentiale til at blive et hit – og som kan få os i finalen i Eurovision.»

Så får vi se om Danmark har klart å velge riktig artist, riktig sang, eller aller helst begge deler. Kommer de seg til finalen har de i hvert fall sikret seg 12 poeng fra Australia. For årets danske artist er dansk-australske Anja Nissen, som i 2014 vant The Voice Australia. De to deltakerne til nå for Australia i ESC har vunnet henholdsvis Australia Idol (Guy Sebastian) og australske X-factor (Dami Im), så kanskje det kan være et tegn for Anja også. Anja er født i Australia av danske foreldre, og har deltatt i sangkonkurranser helt fra 12-årsalderen da hun deltok i Australia’s Got Talent. Etter å ha blitt ferdig med high school jobbet hun på foreldrenes gård samtidig som hun opptrådte på lokale konserter. Seieren i The Voice Australia gav henne en slags stjernestatus, men uten at hun har klart å bygge videre karriere. Hennes singler har oppnådd kun beskjedne plasseringer på hitlistene, med 30. plass som best.

Hun deltok i fjorårets danske Melodi Grand Prix, og selv om hun var forhåndsfavoritt ble det bare 2. plass for «Never alone». Seieren i år var vi hvert fall veldig klar, hun fikk 64 % av stemmene i superfinalen. Årets sang er «Where I am«.

Førsteinntrykk

Det hun har til felles med Guy Sebastian og Dami Im er en bunnsolid sangstemme. Anja imponerer på scenen, både sangstemmen og kontakten med kamera og publikum. Anja kan synge så mye hun vil, men det går ikke an å skjule at «Where I am» er en bånnkjedelig sang. Det er alltid minst én av typen hvert år i Eurovision Song Contest – en ballade som i mangel på andre kvaliteter kun viser hvor flink sangeren er til å synge. Jeg ser på dere, Elhaida Dani (Albanias «I’m alive» i 2015) og Kaliopi (Makedonias «Dona» i 2016). Sangen går ingen steder, det er 3 minutter med likegyldighet.

5/10

 

1 kommentar

Filed under Danmark, Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Danmark

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 2. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar