Førsteinntrykk 2017: Polen

Michal Szpák og «Color of your life» var sangen som for alvor splittet resultatene mellom juryene og publikum. Fra juryene samlet Polen kun 7 poeng (nest færrest av alle), men publikum gav Polen hele 222 poeng! Tolvere og tiere fra så godt som alle nordvest-europeiske land (12-ere fra Østerrike og Belgia, 10-ere fra Tyskland, Irland, Island, Italia, Nederland, Norge, Sverige og Storbritannia) viser hvor sterk Polens diaspora er i Eurovision Song Contest. Polen var definitivt landet som trakk størst fordel av det nye poengsystemet i fjor. Jeg har ikke hørt noe om noen endring i poengsystemet, så Polen er nok garantert minst 200 publikumspoeng uansett hva de sender.

Jeg fikk med meg litt over halvparten av årets polske finale på web-TV. Det var ikke noen stor opplevelse, men det var noen hørverdige sanger der. Jeg er mest fornøyd at både juryen og de polske TV-titterne var helt enig med meg om at Olaf Bressa og «You look good» var den suverent dårligste sangen i finalen. Det var derimot aldri tvil om hvilken sang som var favoritt hos juryen. Alle fem jurymedlemmene gav full pott til Kasia Mos og «Flashlight«. Kasia var derimot bare andrevalget til publikum.

Kasia Mos er etterhvert blitt en erfaren og mangesidig artist. Hun er utdannet klassisk musiker fra Frédéric Chopin Music School, med cello og klaver som instrumenter. Hun har også en jazzutdannelse fra hjemlandet. Hun deltok i den polske ESC-finalen allerede i 2006. En klassisk- og jazzutdannelse kan ta deg langt, som til Las Vegas der Kasia opptrådte lettere avkledt som del av The Pussycat Dolls Burlesque Show i et halvt år. Nå er hun hjemme i Polen igjen og gav ut sitt første album i 2015. «Flashlight» er skrevet til alle som er forfulgt – «først og fremst alle de stakkars dyrene, men det kan også for eksempel handle om flyktninger» har hun sagt. Teksten tyder på ingen av delene.

Førsteinntrykk

Dramatisk ballade, og en dramatisk forbedring fra de søvndyssende balladene de siste to årene. Kasia har en storslått stemme som hever sangen mange steg. Hun vet akkurat når hun skal ta i og når hun skal ta det mer rolig. Og hun synger flott både på de høye og de lave notene! Det er sjelden vi ser i ESC-vokalister. Og for en tilstedeværelse på scenen, hun klarer å trollbinde publikum. Versene er flotte, men refrenget blir for stakkato i en storslagen sang. Teksten er et annet problem, det er noen høyst tvilsomme tekstlinjer som flommer over av klisjéer – både klisjéfylte uttrykk og klisjérim. Tipper på topp 3 i finalen.

7/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Polen

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Polen

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 1. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar