Førsteinntrykk 2017: Sveits

 

Mange har skrevet om hvilken krise Tyskland er i, med sisteplass i finalen de to siste årene. For Sveits er krisen enda større: de har sisteplass i semifinalen de to siste årene. I 2015 var det en skandale at Mélanie René havnet sist, i fjor forventet alle at Rykka skulle ende sist, spesielt etter å ha sett opptredenen i semifinalen. Det eneste som luktet svidd av Rykkas opptreden var armhulene hennes, og det hjalp på ingen måte å begynnene med enkel linjegymnastikk på scenen. Merkelig at det skal ha vært profesjonelle koreografer som sto bak dette nummeret. Det så mest ut som om Rykka måtte skikkelig, skikkelig på do!

Som britene syntes sveitserne at en nasjonal finale med seks deltakere er tilstrekkelig. I går kveld ble «ESC 2017 – Die Entscheidungsshow» arrangert på sveitsisk TV, og det ble en klar seier til Timebelle og «Apollo«. Bandet ble dannet av studentvenner på universitetet i Bern, og deltok i den sveitsiske finalen for to år siden, der de ble nummer to. De har ellers ikke gitt ut noen sanger på plate; det ligger to sanger på deres Youtube-kanal, som i skrivende stund har 410 abonnenter. To av de tre medlemmene i bandet er fra Romania, så vi vet hvor Romanias tolver går i år. Navnet til bandet kommer fra klokketårnet Zytglogge i Bern og er en dårlig forengelsking. «Apollo» er nok en eurovisjonssang skrevet av svensker. Nå er det nok.

Førsteinntrykk

Sveits har gjort en stor feil her, og det er at de tror at hele Europa (og Australia) vil stemme på dem hvis de sender en sang som er det minste felles multiplum av hva Europa liker. Dette er en ekstrem minste felles multiplum-sang. Generisk pop som ikke fornærmer noen, men ikke interesserer noen heller. Typisk svensk pophåndverk som skal ha blitt refusert av andre ESC-deltakere allerede. Selv om Miruna har en grei stemme, så er det vanskelig å forstå hva hun synger. Hold deg til melodien og ikke prøv å vise frem stemmen din, for den er ikke så bra. Forglemmelig sang, og det blir ikke finaleopptreden på Sveits i år heller.

5/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Sveits

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Sveits

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 2. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar