Førsteinntrykk 2014: Hviterussland

Spørsmålet er nå om hvor mye vits det er å skrive akkurat dette førsteinntrykket. Hviterussland kan ikke førsteinntrykk! I alle de FIRE siste årene har sangen som vant den hviterussiske finalen ikke vært den sangen Hviterussland har deltatt med i Eurovision Song Contest. I 2010 bestemte bandet seg for å konkurrere med en annen sang, i 2011 ble sangen «I am Belarussian» diskvalifisert fordi den hadde blitt spilt offentlig før fristen, i 2012 ble både sang og artist byttet ut etter en etterforskning igangsatt av president Lukasjenko selv, og i fjor fikk den opprinnelige 2012-vinneren stå på scenen, men med en annen sang. Så nå forstår du min skepsis til å skrive om årets nåværende hviterussiske bidrag.

Det triste med alt dette her er jo at Hviterussland aldri har bidratt med et bra bidrag. De kan bytte om så mye de vil, men det er bare trist det de kommer med. Sangene høres alltid utdatert ut, selv til Eurovision Song Contest å være. Det er alt fra brautende «Work your magic» fra 2007 (som utrolig nok klarte en sjetteplass!) som startet powerpop-bølgen fra Hviterussland, via den håpløse «Butterflies» i 2010 (husk vingene!) til lettbeint nasjonalisme i «I love Belarus» året etter. Årets bidrag heter «Cheesecake«. Ingenting tyder på historiens første bra bidrag fra den siste sovjetstat i år. Artisten er 31 år gamle Jurij Vastsjuk, mest kjent som TEO. Take it away, TEO!

Inntrykk fra første gjennomlytting

Nei. Nei, nei, nei, nei. Dette fungerer ikke. Hvor er musikaliteten? Rytmene fungerer på en måte, men melodien er jo ikke der i det hele tatt. Dette er nesten ikke musikk. Sang-rappen er cheesy (sorry). Det går inn ene øret og ut andre. Ekstremt ensforming og repeterende. Dette liker jeg ikke! Ser jo hvor utdatert det er når referansene i teksten er Patrick Swayze.

Håper de bytter sang.

Bedømming: Svak 2

1 kommentar

Filed under Eurovision, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2014, Hviterussland

1 responses to “Førsteinntrykk 2014: Hviterussland

  1. Men på vei til bussen i dag spilte plutselig refrenget i hodet mitt. Det skulle da ikke gå an? *forvirret*

Legg igjen en kommentar