Førsteinntrykk 2019: Kroatia

Kanskje er det sånn at man ikke vil nærme seg de som er litt gale, men Franka Batelic trengte flere personer på scenen da hun sang «Crazy» i Lisboa i fjor. Forhåndsvideoen var bra med mange ålende, lettkledde unge damer og med en kul, avdempet sang som likevel var ganske spiss i kantene. På scenen så det derimot bare desperat ut.

Finalefeltet i den kroatiske uttagningen Dora 2019 var et av årets største: hele 16 sanger kjempet om å vinne. Reglene for Dora 2019 var at teksten måtte være enten på kroatisk, engelsk, fransk eller italiensk – 5 av årets artister synger på kroatisk. Til sammenligning er det én som synger på norsk i Melodi Grand Prix. Klar vinner både hos publikum og jury var 17 år gamle Roko Blazevic. Han er tidligere kroatisk mester i breakdance, har sunget i musikaler, og har som de fleste Eurovisjons-deltakere nå deltatt i talentkonkurranser på TV. I desember ble han nummer to i Zvijezde, der han blant annet sang ESC-vinner «Rise like a phoenix«.

Tekstforfatteren til «Rise like a phoenix«, Charlie Mason, står også bak teksten til «The dream«. Sangen er skrevet spesifikt til Roko av Jacques Houdek – dere husker kanskje han som sang duett med seg selv i Eurovision Song Contest for to år siden?

Førsteinntrykk

For et svulstig klisjéhelvete fra Kroatia! Nesten så jeg har lyst til å se den kroatiske finalen bare for å se hvor dårlige de andre deltakerne var. Der Jacques Houdek hadde glimt i øyet for to år siden da han deltok med en omtrent like dårlig låt, så tar Roko denne klisjéen så overordentlig seriøst. Han kan ikke innse at det blir parodisk: både sang, tekst og opptreden. Sangen kan ikke tas seriøst! Og aller viktigst før semifinalen i Tel Aviv: englevingene MÅ bort!

Roko har en sterk, kraftfull og solid stemme. Jeg er glad for at vi stadig får gode vokalister i Eurovision Song Contest i det minste.

1/10

Legg igjen en kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2019, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2019, Kroatia

Legg igjen en kommentar