Førsteinntrykk 2017: Irland

Irland viste seg å være sjanseløse i fjor også, og det var ganske overraskende. For Irland sendte en av sine største stjerner, Nicky Byrne fra Westlife. Det virker som kvinnene i trettiårskrisa ikke var helt klare på å gi sin tenåringshelt stemmer i Eurovision Song Contest. Kanskje de ikke så på en gang. Den naturlige forklaringen er likevel at «Sunlight» var like engasjerende som vaskemiddelet. Det er fire år siden Irland var i finalen sist gang, og det har blitt én eneste plassering blant de 18 beste de siste ni årene. Den irske krisen er nesten like dyp som den britiske.

I år fortsetter Irland med samme konsept som i fjor, men med en liten endring: i stedet for en tilårskommen boybandstjerne har Irland valgt å bruke en ung, potensiell boybandstjerne. Brendan Murray har sammen med boybandet sitt, Hometown, gitt ut ett album og fire singler til ålreite salgstall hjemme i Irland. De dyttet One Direction av toppen av hitlistene en gang.  Siden bandet hans har tatt pause har Brendan gått solo.

Sa du svensk-skrevet sang? Ja, det er svensker bak årets irske bidrag også. Veteranen Jörgen Olofsson er hentet inn, og han gjorde seg stor på Britney Spears, Westlife og Kelly Clarkson for femten år siden. «Dying to try» er Olofssons første sang siden David Hasselhoffs «True survivor» fra filmen Kung fury.

Førsteinntrykk

Jeg skal ikke bruke det dårlige ordspillet om at sangen like gjerne kunne hett «Trying to die«. Jeg skal ikke bruke det dårlige ordspillet om at sangen like gjerne kunne hett «Trying to die«. Jeg skal ikke bruke det dårlige ordspillet om at sangen like gjerne kunne hett «Trying to die«.

Puh! Jeg tror det gikk bra.

Årets kjedeligste ballade kommer fra Irland. Brendan synger bra og overraskende lyst, og sangen har en god grunnmelodi gjennom hele sangen. Men det blir bare småpent og uutgrunnelig kjedelig. Sangen er for treg for selv en eurovisjonsballade og grå som en stavangervinter. I fjor var det sollys og i år er det bare grått. Årets fremste tissepause?

3/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Irland

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: Irland

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 2. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar