Førsteinntrykk 2017: San Marino

VALENTINA MONETTA ER TILBAKE!!!

Eurovision Song Contests mest usannsynlige superstjerne og diva er tilbake etter to års pause! Valentina Monetta har vært selve symbolet for Eurovision Song Contest for San Marino. Hun gjorde en uforglemmelig opptreden på scenen i Baku i 2012 der hun sang om sosiale medier. Det er sangen som er så dårlig at den er kul! Det er muligens den eneste ikoniske sangen fra Eurovision Song Contests historie som ikke klarte å kvalifisere seg til finalen.

Valentina deltok for San Marino de to neste årene også, men da som seriøs artist med grandiose ballader. Og tror du ikke at hun klarte å kvalifisere San Marino til sin aller første finale i 2014 med «Maybe«? Det er den høyeste jubelen i salen da det ble annonsert! Etter at Valentina trakk seg tilbake har det ikke vært i nærheten av finaleplass for sammarineserne.

Men ingen Valentina Monetta uten Ralph Siegel! Den tyske sjuende far i huset feirer jubileum med sin 25. sang i Eurovision Song Contest. Han står med én seier – «Ein bisschen Frieden» med Nicole i 2012. Det er 18 år siden en topp 10-plassering for en Siegel-sang, og siden 2009 har han kun skrevet sanger for San Marino. Årets Siegel-sang heter «Spirit of the night«.

Med seg på scenen har Valentina fått den amerikanske sangeren Jimmie Wilson. Det mest oppsiktsvekkende med han er at han har spilt den amerikanske presidenten i «Hope – das Obama-Musikal» i Frankfurt i Tyskland. Så nå er det bare å vente på musikalen til den nåværende amerikanske presidenten…

Førsteinntrykk

Jeg setter pris på at San Marino gjør ting annerledes og skaper fest i Eurovision Song Contest! Det ble kul disco med veteranen Serhat i fjor, og i år er det disco igjen! Det er ikke like kult i år, men Jimmie og Valentina tar oss med på en tur tilbake noen tiår og inn på en nattklubb – om enn ikke verdens hippeste av typen. Jeg liker den friske discobeaten, men melodien er ikke helt der, det hører man spesielt i refrenget. Synes Jimmie høres mest overbevisende ut, men vi vet at Valentina pleier å levere på Eurovision-scenen. Litt gammelmodig, siden den ikke helt klarer å klatre helt opp på retrobølgen. Gøy med litt fest.

6/10

1 kommentar

Filed under Eurovision, Eurovision Song Contest 2017, Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2017, Norge

1 responses to “Førsteinntrykk 2017: San Marino

  1. Tilbaketråkk: Mine meninger, 2. semifinale 2017 | Adresse Hafrsfjord

Legg igjen en kommentar