Førsteinntrykk 2013: Litauen

Så, ikke noen potensielle vinnere ennå.

Litauen er et interessant Eurovision-land. Enten sender de noe som publikum liker, men juryene hater (oppesen «We are the winners» (2006), kjekkaske «Eastern Europen Funk» (2010), eller fjorårets maniske «Love is blind»), eller så sender de noe som juryene elsker, men som publikum ikke fordrar (Eurovisions aller mest søvndyssende sang «Nomads in the night» (2008) – seriøst, se den!, vokalonani uten melodi «C’est ma vie» (2011)). Så kan endelig litauerne finne den gyldne blanding? Kanskje ikke, da vinnermelodien «Something» med Andrijus Pojavis fikk full pott fra jury, men ikke fra publikum i den litauiske finalen.

Inntrykk fra første gjennomlytting

Førsteinntrykk er 80-tallspop – har absolutt hørt noe lignende før. Men i motsetning til de fleste andre sangene til nå har denne faktisk noe som ligner melodi. Ingen større höjdare, men endrer man såpass lite på en suksessformel så blir det ikke så altfor galt. Trodde riktignok at det var påkrevd av alle Eurovision-deltakere å kunne uttale «Love» riktig.

Jeg kom på hva den minnet meg om: Sveits’ deltaker fra 2009, Lovebugs med «Highest Highs». De kan nok hente inn litt royalties.

Bedømming: 3

Legg igjen en kommentar

Filed under Førsteinntrykk, Førsteinntrykk 2013, Litauen

Legg igjen en kommentar